Política 13/07/2019

Eulàlia Reguant: "Tothom ha assumit que la República no existeix"

L'exdiputada i exregidora afirma a Catalunya Ràdio que la CUP obre una reflexió interna amb la perspectiva que es convoquin noves eleccions a la primavera

Ara
1 min
La diputada de la CUP Eulàlia Reguant  va comparèixer ahir al Parlament.

Barcelona"Dos anys més tard, tothom ha assumit que la República no existeix". Així s'ha expressat l'exdiputada i exregidora de la CUP Eulàlia Reguant a Catalunya Ràdio, en una entrevista en què ha afirmat que "no hi ha ni bases materials ni voluntat del govern per anar més enllà". La formació anticapitalista prepara la seva nova estratègia política, en què es debat entre l'ortodòxia o el pragmatisme per adaptar-se al context actual del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest marc, Reguant s'ha posicionat i ha afirmat: "Quan parlem d'unilateralitat, la portem més enllà del simple fet de la independència". En el mateix sentit, ha afirmat que la CUP obre aquesta reflexió interna amb la perspectiva que la pròxima primavera es convocaran noves eleccions a Catalunya. Per a la cupaire, la tensió entre JxCat i ERC fa inevitable aquest avançament electoral: "Es barallen pel repartiment de cadires a les institucions supramunicipals".

De cara a aquest nou procés electoral, Reguant ha deixat la porta oberta al fet que Carles Riera i altres exdiputats puguin tornar a presentar-se. D'altra banda, també s'ha referit al procés de renovació i refundació de l'espai de JxCat, i ha criticat un possible retorn d'Artur Mas a la política: "Si torna Mas, tornarà el president de les retallades, el president vinculat a CDC. Voldrà dir que en aquest país hi ha inèrcies que no han canviat", ha sentenciat.

stats