Política 07/02/2014

L'Eurocambra prepara un informe sobre l'encaix d'una Escòcia independent dins la UE

Un diari escocès assegura que els eurodiputats demanen assessorament als serveis jurídics del Parlament Europeu

Acn
1 min

LondresL'Eurocambra publicarà "d'aquí a unes setmanes" el seu propi argumentari legal sobre com hauria d'encaixar una Escòcia independent dins de la Unió Europea, segons revela aquest divendres el diari escocès 'The Herald'. El president del Comitè d'Afers Constitucionals, l'italià Carlo Casini, ha demanat als serveis jurídics del Parlament Europeu que elaborin un informe sobre el tema. Segons el rotatiu escocès, el text podria estar disponible abans de l'última reunió del comitè, que se celebrarà a finals del mes vinent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El passat mes d'agost, els socialistes a l'Eurocambra van vetar al Comitè d'Afers Constitucionals la redacció d'un informe sobre les conseqüències de la independència que havia proposat l'eurodiputat laborista David Martin. El president de l'Eurocambra, Martin Schulz, i el cap de files socialista, l'austríac Hannes Swoboda, van negar a David Martin l'opció d'estudiar els casos de Catalunya i Escòcia.

L'opció plantejada ara i que publica 'The Herald' seria la d'un informe elaborat pels serveis jurídics de la cambra, i no el tradicional 'report' que poden elaborar els eurodiputats. Per Martin, en qualsevol cas, es tractaria d'una "opinió autoritzada". Per la seva banda, la Comissió Europea ha assegurat en reiterades ocasions que només presentarà la seva opinió sobre les conseqüències legals de la independència a petició d'un estat membre i si es presenta un "escenari concret i precís". De moment, ni Espanya ni el Regne Unit han fet la petició a Brussel·les.

stats