Política
Política 02/02/2012

L'Eurocambra vota per unanimitat en contra dels privilegis de Barajas en els vols intercontinentals

Aprova una esmena de CiU que demana que els acords bilaterals sobre transport aeri entre països no donin prioritat formal a cap aeroport específic

Acn
1 min

Brusel.les @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El ple del Parlament Europeu ha votat aquest dijous en contra de la discriminació de l'aeroport de Barcelona en els vols intercontinentals. S'ha aprovat per unanimitat una esmena de CiU que demana a la Comissió Europea que no es doni prioritat formal a cap aeroport per als vols d'un país a un altre, com passa a l'Estat. Segons la cambra de comerç de Barcelona, els governs espanyols han signat almenys 23 tractats amb països d'altres continents que fixen Barajas com l'únic aeroport on poden enlairar-se i aterrar els seus avions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'esmena és una iniciativa de l'eurodiputat convergent Ramon Tremosa, que confia que la Comissió Europea permeti a l'aeroport de Barcelona "competir en millors condicions" amb Barajas i garantir la lliure competència. L'eurodiputat lamenta la "mala notícia de l'eliminació de Spanair", perquè "els vols intercontinentals són els que més valor afegit aporten a una economia i faciliten les inversions d'altres països".

Onze dels països que tenen prohibit volar directament a Barcelona són africans, sis d'Amèrica Llatina, quatre del Pròxim Orient, un d'Oceania i un d'Europa. Tot i així, fonts d'Aena han reconegut a l'ACN que l'existència d'acords bilaterals "ja no suposa cap barrera real" i que sempre que una aerolínia demana operar a Barcelona se li permet. "El vol directe de Singapore Airlines amb Spanair de Barcelona a Sao Paulo sense fer escala a Madrid n'és el darrer exemple", recorden.

stats