Política 24/11/2015

Eurodiputats denuncien davant la UE "la impunitat dels crims" del franquisme

Acn
1 min
Els eurodiputats Josep Maria Terricabras (ERC), Ramon Tremosa (CDC), Izaskun Bilbao (PNB) i Marina Albiol (EU) amb l'actor Alberto San Juan

EstrasburgEls eurodiputats d'ERC-NeCAT, CDC, ICV, UDC, Compromís, Bildu, PNB i Podem han presentat aquest dimarts a Estrasburg una declaració que recorda que “el principi de justícia universal fa impossible que continuï la impunitat dels crims” del franquisme i “obliga l’Estat a jutjar-ne els responsables”. Han demanat també a la Comissió Europea que Espanya “accepti les peticions d’extradició” de la justícia argentina que porta els casos del franquisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Josep Maria Terricabras (ERC) ha recordat que "políticament no tenir memòria és no tenir vergonya" i Ernest Maragall ha afirmat: "No pretenem venjança, sinó reparació". Ramon Tremosa (CDC) ha lamentat que "partits com PP i Ciutadans segueixen negant-se a condemnar plenament el franquisme".

Els eurodiputats han assegurat que “la recuperació de la memòria històrica és una de les responsabilitats de la UE”, i més si fa referència a aspectes dels drets humans.

stats