ELS VOLS DELS EURODIPUTATS
Política 07/04/2011

Les 10 euroexcuses per seguir volant en preferent

Els partits han sortit al pas de les crítiques per la polèmica de votar en contra de volar en turista amb arguments de tot tipus

Sergi Sabaté
2 min

BarcelonaDesprés del rebombori causat a la xarxa per la decisió dels eurodiputats del PSOE, del PP i d'UPyD de votar en contra de volar en classe turista, avui els tres partits han sortit a defensar-se. Al llarg del dia a través de Twitter, de les seves webs oficials i d'altres mitjans de comunicació cada partit hi ha volgut dir la seva al respecte. Tot seguit recollim deu dels arguments que han recitat aquests partits:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. PSC: Maria Badia, que es va abstenir, ha dit a Catalunya Ràdio que “no sé què estem votant” i que se'n va lamentar un cop la votació estava feta.

2. PSOE: La portaveu del comitè electoral, Elena Valenciano, ha dit al Twitter que era “una esmena en un informe dels pressupostos que no té capacitat per modificar els vols”

3. PSOE: El partit, a través de Twitter, va advertir ahir a la nit que “el Grup Socialista al Parlament Europeu rectifica el seu vot a una abstenció”

4. PSOE: El ministre de Foment, José Blanco, ha afirmat també que la direcció del partit "no comparteix el sentit d'aquesta votació". Blanco ha dit que en els vols a Estrasburg o Brussel·les "no té sentit" oposar-se a volar en classe turista

5. PSOE: El portaveu dels socialistes espanyols al Parlament Europeu, Juan Fernando López Aguilar, ha dit que "va ser un error per la quantitat d'assumptes que es votaven" i ha volgut recordar que els diputats i senadors a Madrid "viatgen en preferent cada setmana a càrrec del Congrés perquè això els permet canviar els vols en cas de modificacions d'agenda"

6. PSOE: El mateix eurodiputat, en un comunicat del partit, explica que tot i que "haguéssim votat a favor, en cap cas s'hagués pogut modificar el règim de vols"

7. UPyD: En resposta a un usuari a Twitter, ha dit que la proposta "podria incrementar el cost dels viatges pels canvis a turista" i reitera en un altre missatge que "veuríem correcte negociar una tarifa turista flexible pels eurodiputats". El partit ha explicat en un comunicat que "si s'hagués de comprar un bitllet cada vegada que s'ha de fer un canvi, i amb poc temps d'antelació, el cost seria major" i recorda que "els bitllets en 'Business' tenen flexibilitat total i es poden canviar i anul·lar sense cost".

8. UPyD: En el mateix comunicat creuen que la voluntat dels diputats que van presentar aquesta esmena era "la demagògia" i no l'estalvi

9. PP: No se sap si aquest partit demanarà als seus eurodiputats alguna rectificació. La portaveu al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaria s'ha limitat a dir que l'esmena "no té valor vinculant"

10. PP: L'eurodiputat del Jaime Mayor Oreja també ha volgut treure ferro a la polèmica i ha assegurat que el resultat de la votació té una "importància relativa". "A vegades és més important que els eurodiputats treballin correctament" ha dit abans de recordar que alguns fan "una mitjana de dos i quatre viatges per setmana".

stats