Política 01/12/2017

De 'Fer Europa i no la guerra' a 'Aznar, vuit anys de govern': el PSC envia un llibre a cada candidatura

Els socialistes demanen als partits un "clima de respecte i serenor" a la campanya del 21-D

Marc Toro
2 min
El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, en roda de premsa aquest dilluns

BarcelonaEl PSC fa gala de ser, juntament amb Cs, l'únic partit que ha fet públic el seu programa electoral de cara al 21-D. El director de campanya dels socialistes, Salvador Illa, ho ha recordat aquest divendres, quan ha enviat una carta als seus homòlegs de la resta de formacions en què els demana un "clima de respecte i serenor" en el camí fins a les urnes. Illa ha adjuntat a la carta el programa electoral del seu partit i, "com a gest de distensió", un llibre ben pensat per a cadascuna de les candidatures que concorren a les eleccions:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

-Junts per Catalunya: 'Fer Europa i no la guerra', d'Enrico Letta

-ERC: 'Oracle manual i art de prudència', de Baltasar Gracián

-Ciutadans: 'Aznar, vuit anys de govern', de José María Aznar

-PP: 'Biografia del silenci', de Pablo d'Ors

-Catalunya en Comú-Units Podem: 'L'imperi de l'efímer', de Gilles Lipovetsky

-CUP: 'Pasqual Maragall. Pensament i acció', de Quim Brugué

"M’agradaria que, entre tots, contribuíssim a crear aquest clima seré i respectuós de confrontació de projectes i propostes. Em comprometo, en nom de la nostra candidatura, que així sigui i et demano que, els que tenim la responsabilitat de dirigir les campanyes de les principals formacions polítiques, fem els màxims esforços", diu Illa en la seva carta, on demana a la resta de candidatures que li enviïn, "quan sigui possible", els respectius programes electorals.

Illa, que s'ha fet ressò de la carta en una roda de premsa, ha dit que confia que el Tribunal Suprem "rebaixi" les mesures cautelars als consellers i als líders de l'ANC i Òmnium empresonats perquè -ha insistit- li semblen "desproporcionades". "Voldríem que gaudissin de mesures cautelars molt més proporcionades, que poguessin sortir de la presó i fer campanya amb normalitat", ha afirmat.

Carta del PSC als directors de campanya
stats