Política 05/09/2015

"Europa és pragmàtica: com ha d'expulsar 7 milions de catalans que ja són ciutadans de la UE?": Mas en 10 frases

El president de la Generalitat afirma a Cuatro, en la primera entrevista a una televisió estatal abans del 27-S, que el govern espanyol estava "avisat" del que passaria a Catalunya

Ara
2 min
Mas ha estat entrevistat al programa 'Un tiempo nuevo' de Cuatro / ARA

Barcelona1. "Catalunya no quedarà fora de la UE. Europa és pragmàtica: com ha d'expulsar 7,5 milions de catalans que ja són ciutadans de la Unió?"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "Si no guanyem, fa 14 anys que sóc en la primera línia política, alguns molts durs personalment, i no tinc cap por a prendre decisions i a abandonar primeríssimes responsabilitats".

3. "Tinc una relació correcta i de certa cordialitat amb Rajoy. No hem perdut el sentit de la cordialitat i la correcció absoluta, però és cert que hem parlat menys del que hauríem d'haver parlat".

4. "Sobre la reforma del TC que promou el PP: "Això sí que és tornar a les dictadures i als anys 30 i carregar-se els fonaments de l'estat de dret".

5. "Aquesta obsessió malaltissa i aquest reduccionisme que ha agafat als líders polítics per dir que el problema és Mas és no saber què passa a Catalunya. Jo no estic embarcant la societat catalana a l'aventura independentista, sinó que la societat catalana s'ha mobilitzat i m'ha reclamat que fes passos. M'he sumat a la veu del poble".

6. "La fundació CatDem ha rebut donacions, però no a canvi de comissions. Fa deu anys que es parla del 3% i hem estat investigats del dret i del revés i no hi ha hagut cap sentència judicial de condemna contra CDC".

7. "El jutge té tot el dret d'investigar un cas, però una cosa és que s'investigui sota secret sumarial i una altra que es munti un espectacle mediàtic, casualment a un mes de les eleccions. El jutjat, la Guàrdia Civil i la Fiscalia eren els únics que ho sabien. Qui ho va filtrar? Si sabés qui ho va fer, ho diria i ho hauria denunciat, perquè és un delicte".

8. "Vaig quedar-me estupefacte quan Pujol m'ho va confessar. Em vaig sentir defraudat".

9. "No volem perjudicar ningú. Volem fer aquest procés negociant. Per exemple, haurem d'assumir una part del deute espanyol, però això només es podrà fer si hi ha bon rotllo per les dues parts".

10. "Si de les properes eleccions espanyoles en surt un govern que permeti fer un referèndum a Catalunya, ens asseurem a la taula, però el 27-S ja haurem votat. Arribaran tard. Estaven avisats, no els hem enganyat, sabien el que volíem fer".

stats