Política 22/05/2012

Europa vol més transparència del govern espanyol

Joan Rusiñol
1 min

MADRID.La Comissió Europea va exigir ahir més "transparència" al govern espanyol, després que divendres es fes pública la desviació del dèficit del País Valencià, la Comunitat de Madrid i Castella i Lleó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu econòmic, Amadeu Altafaj, va recordar que Brussel·les reclama "una bona gestió a tots els nivells de l'administració". Tot i el toc d'alerta, que ve acompanyat d'una delegació que examinarà els números in situ a Madrid, va assegurar que no tenen motius per dubtar de la comptabilitat espanyola i que els plans d'ajust autonòmics acordats pel Consell de Política Fiscal i Financera dijous passat són "passos en la bona direcció".

El govern espanyol es va esforçar ahir a treure importància a les noves xifres d'algunes autonomies governades des de fa anys pel PP. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va assegurar que es tractava de factures d'exercicis anteriors al 2011 però que han aparegut ara pel pla de proveïdors que ha posat en marxa Mariano Rajoy. Va dir, però, que això es "corregirà" aquest any amb els més de 18.000 milions d'ajust que faran les autonomies.

stats