EUSKADI BUSCA LA PAU
Política 12/01/2013

Una manifestació multitudinària recorre Bilbao per exigir el retorn a Euskadi dels presos d'ETA

Segons els organitzadors, és la marxa més important de la història d'Euskadi

Ara
1 min
La manifestació de Bilbao per reclamar l'acostament dels presos bascos / EFE

BilbaoDesenes de milers de persones s'han concentrat aquesta tarda a Bilbao per clamar a favor del retorn a Euskadi de tots els presos d'ETA. La marxa, segons l'organització, ha estat la més massiva de la història d'Euskadi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En finalitzar la marxa, a les escales de l'Ajuntament, han pres la paraula Nagore García, portaveu del moviment Herrira; Iñaki Olasolo, periodista i un dels promotors de la mobilització, i Laurence Hardouin, membre de Bake Bidea i advocada. El manifest assenyala que Euskadi vol "viure en pau i en llibertat" i que no estan disposats a "consentir més vulneracions dels drets dels presos".

Així mateix, Olasolo ha afirmat que "hi ha una oportunitat històrica d'aconseguir una pau sobre bases sòlides: de justícia, de reconeixement i reparació a les víctimes, a totes les víctimes del conflicte". En aquesta línia, s'exigeix "un canvi d'arrel a la política penitenciària i que s'adapti a un procés de pau i solucions basades en criteris de justícia transicional i de respecte als drets".

Al text es defensa la "política, en majúscules", i es reclama als "polítics mesquins que es vanten d'haver tirat les claus de les cel·les al fons del mar" que "deixin de jugar amb les persones i amb les ànsies de pau d'aquest poble".

stats