CANVIS A L'EXECUTIVA D'UDC
Política 17/01/2011

La cúpula d'Unió escull Eva Parera com a portaveu i Benet Maimí com a secretari d'organització

Parera també ocuparà el lloc al Senat que deixa vacant Jordi Casas, que va ser escollit la setmana passada delegat del govern de la Generalitat a Madrid

Oriol March
1 min
Duran i Joana Ortega, aquest migdia a la seu d'Unió a Barcelona

BarcelonaEl desembarcament al Govern de CiU ha provocat els primers canvis a les direccions dels partits de la federació. Mentre que a CDC Oriol Pujol ha substituït Felip Puig com a secretari general adjunt, Unió ha apostat per Benet Maimí per ocupar la secretaria d'organització –fins ara en mans d'Antoni Castellà, escollit secretari d'Universitats pel conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell– i per Eva Parera com a portaveu. Són noms que ja va avançar l'ARA en l'edició paper del diumenge 9 de gener.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maimí havia treballat fins ara com a secretari de política municipal –una responsabilitat que recaurà en Toni Font, regidor de Sabadell– i haurà de dedicar els propers mesos a organitzar la campanya de cara a les eleccions municipals. Parera, ben valorada per Duran i que ja va anar a les llistes al Congrés el 2008, no només ocuparà el lloc de portaveu sinó que se n'anirà al Senat en substitució de Jordi Casas, recentment nomenat delegat de la Generalitat a Madrid.

Pel que fa al debat encetat per PP i PSOE sobre la viabilitat econòmica de les autonomies, Duran ha reclamat a Zapatero que s'encarregui del dèficit espanyol i que no culpi les diferents administracions de l'Estat de la complicada situació financera de l'Estat. El líder d'Unió ha recordat que les autonomies no surten de la Constitució espanyola, sinó de la "demanda que en feien Catalunya, el País Basc i, en menor mesura, Galícia". Tot i això, Duran ha insistit que no toca a CiU fer propostes per millorar el model d'Estat perquè no és la federació qui ha encetat el debat sobre la seva viabilitat.

stats