MÓN
Política 01/01/2011

Evo Morales cedeix i anul·la l'augment del preu dels combustibles

Agències
1 min

La PazEl president de Bolívia, Evo Morales, va anul·lar aquesta nit el decret que apujava el preu dels principals combustibles fins a un 82%, després de l'onada de protestes que va viure el país andí aquests dies i davant l'amenaça de noves mobilitzacions des de dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un missatge televisat poc abans de la mitjanit, Morales va dir que ha decidit deixar sense efecte la normativa, després d'haver-se reunit aquests dies amb sindicats i organitzacions indígenes que consideraven "inoportú" l'augment dels costos dels carburants.

"Això vol dir que totes les mesures queden sense efecte. No existeix cap justificació ara per apujar el preu dels bitllets de transport, ni el dels aliments, ni l'especulació. Tot torna a la situació anterior", va sostenir.

Morales va pronunciar el missatge flanquejat pel seu vicepresident, Álvaro García Linera, i el canceller David Choquehuanca, després d'hores de reunions amb els seus ministres. El mandatari d'esquerres havia estat criticat pels sindicats i els moviments socials, que l'acusaven de prendre mesures neoliberals i, fins i tot, van arribar a demanar-ne la dimissió.

Les mobilitzacions més violentes van tenir lloc dijous, en especial a la ciutat d'El Alto, veïna a La Paz, que fins aleshores havia estat una al·liada incondicional del mandatari aimara.

stats