Política 20/11/2012

Exconsellers, exregidors i exsenadors del PSC signen un manifest de suport a Joan Herrera

El líder d'ICV presenta una llista de 150 persones que defensen una alternativa d'esquerres, en què també hi ha altres noms de l'òrbita socialista

Albert Solé
2 min
Herrera pujant al bus de campanya amb els periodistes / ACN

Santa Coloma de GramenetJoan Herrera ha presentat un manifest de suport que ja han signat més de 150 persones. Entre els noms destacats hi ha Neus Català, l'única dona supervivent catalana d'un camp de concentració nazi, o persones del món de la cultura, com Najat El Hachmi, Francesc Orella, Vicky Peña o Gemma Lienas. Però en destaquen, sobretot, noms d'ex-alts càrrecs del PSC, com l'exconseller de Justícia Josep Maria Vallès, de Ciutadans pel Canvi; Ramon Espasa, exsenador; Marina Subirats, exregidora de l'Ajuntament de Barcelona, o els exalcaldes de Sant Boi de Llobregat Xavier Vila i Montse Gibert.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tinc amics socialistes que creuen en els valors de l'esquerra i ens donen suport", ha explicat Joan Herrera. "Per nosaltres, en aquest manifest és molt important que hi hagi gent que ha estat sempre al nostre costat, però també ens agrada que hi hagi molts amics socialistes que creuen que hem de construir una alternativa d'esquerres a aquesta Convergència i Unió".

"Volem que tota la gent, socialistes o d'esquerres, sumi el vot per fer una cosa nova, que fem un país d'esquerres, i cal fer-lo avui", ha dit el candidat ecosocialista. "És fonamental que puguem concentrar el vot i liderar l'oposició davant l'insensible Mas. I per això demanem aquest vot excepcional en un moment excepcional".

"Jo no diré què no han fet els altres [en referència al PSC], diré el que hem fet nosaltres durant aquests 21 mesos a l'oposició: hem presentat alternatives, i per això molta gent d'esquerres se sent identificada amb nosaltres".

Herrera ha llançat un advertiment: "Cap vot d'esquerres que vagi a ICV servirà per fer en Mas president, i això no ho poden dir tots".

Noms destacats dels 150 signants:

Josep Maria Vallès, exconseller de Justícia de la Generalitat (2003-2006)

Josep Fontana, historiador

Neus Català, única dona supervivent catalana viva del camp de concentració nazi de Ravensbrück

Jordi Borja, professor de la UOC

Najat El Hachmi, escriptora

Manel Barceló, actor

Francesc Orella, actor

Vicky Peña, actriu

Pep Molina, actor

Ramon Espasa, metge i exsenador del PSC i exdiputat del PSUC

Gemma Lienas, escriptora

Xavier Folch, editor

Lolita Bosch, escriptora

Rosa Regàs, escritpora

Pere Portabella, director de cinema

Marina Subirats, exregidora del PSC a l'Ajuntament de Barcelona

Boja de Riquer, historiador

Montse Gibert, exalcaldessa de Sant Boi del PSC (1997-2007)

Xavier Vila, exalcalde de Sant Boi del PSC (1979-1997)

Joan Subirats, sociòleg

Montserrat Minobis, periodista

stats