Política 02/08/2014

Almenys 65 morts i més de 100 ferits per una explosió en una fàbrica de la Xina

Segons fonts del govern xinès, l'explosió ha sigut ocasionada per la inflamació de la pols. En el moment de l'explosió hi havia 200 treballadors de la fàbrica de metalls, proveïdora de General Motors

Efe
1 min
L'explosió ha fet desenes de morts i ferits / EFE

PequínAquesta matinada han mort almenys 65 persones i n'han resultat ferides 100 més després d'una greu explosió en una fàbrica de metalls a la província oriental de Jiangsu, proveïdora de General Motors, segons informa la premsa oficial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El fet ha passat cap a dos quarts de vuit del matí, hora local, en un taller de poliment de rodes d'una fàbrica de metalls de la ciutat de Kunshan a Jiangsu, segons han confirmat les autoritats a l'agència Xinhua.

Les primeres investigacions apunten que la causa de l'explosió podria ser deguda a la inflamació de la pols dins del taller, segons confirma el ministeri de Seguretat Pública en el seu compte oficial a Weibo, el Twitter xinès.

La fàbrica, on treballaven més de 200 persones en el moment de l'explosió, pertany a la companyia local de producció de metalls Zhongrong, proveïdora de firmes com General Motors.

Després de l'explosió s'han trobat carbonitzats uns 40 cossos a l'interior de la fàbrica, i hi ha hagut més d'una vintena de víctimes als hospitals on han estat traslladats.

Set metges i infermeres especialistes en tractament de cremades de l'Hospital Rujin de Xangai –a uns 60 quilòmetres de Kunshan– s'han desplaçat a la ciutat del fet per ajudar l'equip del centre mèdic local, "desbordat" pel nombre de ferits, afectats principalment per cremades i infeccions respiratòries.

Les autoritats han començat a dividir les persones afectades entre centres de Kunshan i altres de les ciutats properes de Suzhou i Wuxi, a 35 i 77 quilòmetres, respectivament, mentre les autoritats continuen investigant què ha passat.

stats