FINANÇAMENT DELS PARTITS
Política 03/12/2010

L'expresident de la fundació d'Unió admet que van prestar diners al grup d'empreses IMS

La Fundació Catalunya i Territori va deixar els diners a la companyia amb el compromís que calia retornar-los el 2009

Redacció
1 min

BarcelonaL'ex president de la Fundació Catalunya i Territori (FCT), vinculada a UDC, Josep Boqué, ha admès aquest divendres al jutjat que l'entitat va prestar diners al grup d'empreses IMS perquè aquest passava per dificultats econòmiques i la fundació tenia 'liquiditat', segons han explicat fonts jurídiques. Mentre que fins el 2005 UDC va contractar serveis a aquesta empresa com l'elaboració d'un 'software', el 2005 i el 2006, va deixar directament els diners a la companyia, que els havia de tornar en tres anys, el 2009.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, poc després, la fundació, per 'sanejar-se', va vendre o llogar diversos locals a UDC molt poc per sobre del seu valor cadastral. Boqué ha declarat aquest divendres durant poc més de mitja hora davant del jutge que porta el cas arrel de la querella presentada per la fiscalia, que acusa a dirigents de la fundació i empresaris d'un delicte d'administració deslleial i apropiació indeguda.

L'expresident ha estat preguntat pel motiu d'aquests préstecs successius ja que no és la finalitat de la fundació i van suposar fins el 80% dels seus fons, i no ho ha pogut justificar plenament però ha al·legat que els diners que va rebre de retorn sí que es van dedicar als objectius de l'entitat. Boqué ha admès que no va demanar autorització al patronat per donar els préstecs.

La FCT va vendre i llogar locals a UDC i en va obtenir 70.000 euros de benefici 'comptable' per la venda, que va ser 'exitosa' perquè va permetre 'sanejar' la fundació. Ara el partit democristià ha de pagar 34.000 euros a la fundació i més endavant 160.000 més.

stats