NOMENAMENT
Política 25/05/2011

Exteriors dóna un perfil econòmic i senior a l'ambaixada a Londres

Josep Manuel Suàrez, que havia dirigit el Banc de Sabadell a Londres i és president de CDC a la capital vallesana, pren el relleu de Xavier Solano

Redacció
1 min

BarcelonaEl secretari d'Exteriors, el diplomàtic Senén Florensa, va completant l'estructura del seu departament. Les delegacions del Govern a l'exterior es van renovant poc a poc com a conseqüència de l'arribada de CiU al Govern. Avui ha nomenat Josep Manuel Suàrez delegat de la Generalitat al Regne Unit. La seva tria respon a la lògica eminentment econòmica que busca el govern d'Artur Mas per aquests nomenaments ja que té una dilatada experiència al sector financer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Suàrez (nascut a Tarragona el 1948) va ser, fins que es va jubilar l'any 2009, el director de l'oficina del Banc de Sabadell a Londres, fet que li va permetre establir contacte amb empresaris catalans establerts en aquell país i amb alguns dels agents econòmics de la City. A més de director durant 10 anys de l'oficina de Londres va ser cofundador del Centre Català al Regne Unit - Catalans UK -, del que en va ser president fins el 2009. En tornar del Regne Unit, Suàrez es va fer càrrec de l'agrupació de CDC a Sabadell, exercint-ne fins ara la presidència. A les eleccions de diumenge era el novè a la candidatura que encapçalava Carles Rossinyol. No va ser escollit.

Suàrez substitueix en el càrrec Xavier Solano, de 34 anys i que havia estat els darrers tres anys el delegat del Govern a la capital britànica. Solano té un alt coneixement de la realitat del Regne Unit. Abans d'incorporar-se al Govern havia estat assessor del primer ministre d'Escòcia, l'independentista Alex Salmond, i treballat al grup parlamentari del SNP. És autor d'El mirall escocès.

stats