TANCAMENT DE TV3 AL PAÍS VALENCIÀ
Política 22/02/2011

L'alcalde de Castelló, el popular Alberto Fabra, demana al seu Facebook la continuïtat de TV3 al País Valencià

Fabra fa responsable del cessament de les emissions el govern espanyol per no concedir el múltiplex a la Generalitat valenciana, però obvia que ja té canals de sobres

Acn
2 min

CastellóL'alcalde de Castelló i candidat a l'alcaldia pel PP, Alberto Fabra, critica a través del seu Facebook el cessament d'emissions de TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al País Valencià. Fabra assegura que "sembla mentida que en el segle XXI es limiti la possibilitat que les persones puguem triar el mitjà de comunicació que volem sintonitzar" i ho fa per avançar que el seu grup donarà suport a una moció al consistori per reclamar el retorn de les emissions. Tot i això, l'alcalde popular fa responsable del tall Zapatero "perquè no concedeix un múltiplex a la Comunitat Valenciana, per això l'anem a reclamar al ple" assegura, tot concloent "prou prohibicions!". L'Ajuntament de Castelló aprovarà aquest dijous una moció en contra del cessament de les emissions de TV3 al País Valencià amb els vots favorables de tots els partits amb representació al consistori. Així, el govern municipal del PP coincidirà amb el PSPV-PSOE i el Bloc Nacionalista Valencià en la demanada de TV3 al País Valencià, com ja va fer en reclamar la ILP Televisió Sense Fronteres també en una moció aprovada al ple de l'Ajuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde del municipi, el popular Alberto Fabra, ha criticat a través del seu Facebook el tall d'emissions de TV3 al País Valencià manifestant que ha vist "com aquest cap de setmana molts castellonencs reclamaven la llibertat de poder veure TV3 a Castelló" i que en aquest sentit li sembla mentida "que en el segle XXI es limiti la possibilitat que les persones puguem elegir el mitjà de comunicació que volem sintonitzar". Fabra, però, relaciona el tall d'emissions amb la poca voluntat del govern espanyol per concedir al País Valencià el tercer múltiplex que es reclama des del govern Camps per assegurar la reciprocitat d'emissions. "Com que això es produeix perquè Zapatero no concedeix un tercer múltiplex a la Comunitat Valenciana, l'anem a reclamar al ple. Prou de prohibicions!", conclou l'alcalde popular.

Aquesta demanda s'afegeix a les que recentment han fet altres consistoris governats pel PP, com el d'Ares del Maestrat (Alt Maestrat), que va aprovar un ple aquest cap de setmana demanant la continuïtat de TV3. També s'han sentit altres veus, com la del president de la diputació de València, Alfonso Rus, que assegurava que tallar emissions no era positiu i que els mitjans han de ser lliures per opinar, tot això després d'alertar que TV3 no respectava els valencians i el seu Estatut.

stats