Política 10/11/2015

L'expresident de la promotora de la Fira d'Abril es desentén de les irregularitats davant el jutge

Francisco García Prieto ha assenyalat aquest dimarts els seus antics assessors, altres exdirigents i treballadors de l'entitat perquè assegura que ell no sabia res de la gestió econòmica de la FECAC

M.colomer
2 min
Francisco García Prieto, en una imatge d'arxiu / ARA

BarcelonaFugida endavant de Francisco García Prieto, expresident de l'entitat promotora de la Fira d'Abril de Catalunya, la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC). En la declaració davant el jutge com a imputat, García Prieto s'ha rentat les mans de les suposades irregularitats i desviació de més de dos milions d'eurosdesviaciódos milions d'euros també de subvencions públiques i ho ha atribuït als seus assessors del bufet d'advocats Socias Humbert, a altres dirigents de la seva junta i fins i tot a administratives de l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident de la FECAC ha declarat davant el titular del jutjat 29 de Barcelona, que investiga les suposades irregularitats entre els anys 2008 i 2013, període en què ell només tenia funcions representatives i la gestió econòmica la portaven altres dirigents de la seva junta, alguns dels quals van posar en coneixement de la Fiscalia les irregularitats. Ha admès, això sí, que tant l'associació FECAC com la Fundació FECAC –on ara s'atrinxeren els exdirigents crítics– compartien comptabilitat.

La Fiscalia acusa García Prieto d'haver-se embutxacat més d'1,2 milions d'euros dels beneficis de la Fira d'Abril i 600.000 euros de subvencions de la Generalitat, la Junta d'Andalusia, l'Ajuntament de Barcelona i de Santa Coloma de Gramenet i la Diputació de Barcelona via facturació falsa. La denúncia va dirigida també contra els seus fills, amb qui havia construït un entramat que monopolitzava els negocis de la Fira, i altres dirigents, entre ells, Miguel Terrino, exvicepresident, que, entre altres, va denunciar les suposades irregularitats sabent, segons fonts properes a ell consultades per l'ARA, que en podia sortir esquitxat.

No sabia res de les suposades factures falses

García Prieto assegura que ell mai va veure les suposades factures falses, que està segur que eren reals, i que ell es limitava a signar els expedients que li posaven al davant les administratives de l'entitat. També ha negat que ell i els seus fills es quedessin 430.000 euros de descomptes aplicats per proveïdors que haurien d'haver estat per a la FECAC. Sí que ha admès els càrrecs personals a les targetes de crèdit de la FECAC i ha argumentat que ho va fer per la seva dedicació a l'entitat.

Aquest dimecres també està previst que declarin davant el jutge dos dels fills de García Prieto; dijous, l'exsecretària de la junta, i divendres, els quatre altres exdirigents, entre ells, Terrino, tots imputats pel cas FECAC de suposat saqueig de l'entitat.

stats