Política 21/06/2015

Pedro Sánchez es compromet a "construir una Espanya federal"

Promet "diàleg" i retreu la manca d'entesa entre el govern del PP i el de la Generalitat

Efe
1 min
El candidat del PSOE a la presidència espanyola, Pedro Sánchez. EFE

MadridEl candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha renovat aquest diumenge el seu compromís per "construir una Espanya federal en què cadascú pugui ser espanyol i català, o valencià, o andalús, o basc o madrileny, en l'ordre que desitgi", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant unes 2.000 persones, reunides al teatre Circo Price de Madrid per celebrar la seva candidatura, Sánchez ha hissat la bandera del "diàleg" en el panorama polític actual i ha lamentat que això és el que hagi faltat durant els últims anys en les relacions entre el govern central i el de Catalunya.

"No és acceptable que dos governs democràtics hagin viscut durant gairebé quatre anys d'esquena l'un de l'altre, calculant els rèdits del conflicte, sense comprendre la ruïna col·lectiva a la qual ens porten els seus càlculs", ha criticat Sánchez en el seu primer discurs com a candidat.

Amb la vista posada a les eleccions generals de novembre, el candidat socialista ha advertit a Podem que "no és precisament el derrotisme que pretén fer una esmena a la totalitat de la democràcia del 78".

"No estic d'acord amb els que pretenen deshonrar els nostres pares per honrar els nostres avis", ha apuntat, i alhora ha apel·lat a la necessitat de diàleg i d'acord, "ja no només com un imperatiu moral, sinó com una necessitat funcional".

stats