Política 20/04/2015

Feijóo creu que Rajoy ha d'obrir un "període de reflexió" si el PP perd les eleccions del maig

Sobre la carrera successòria, el president gallec assegura que ell està en política per "servir" Galícia i ser "útil" al govern espanyol

Europa Press
2 min
El president de la Xunta, Alberto Nuñez Feijóo, en un esmorzar informatiu. EFE

MadridEl president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dilluns que el PP ha d'obrir un període de "reflexió" si perd les eleccions del 24 de maig. "Si el PSOE o Podem tenen més vots, més escons i més regidors que el PP, crec que en aquest cas el president del partit ha d'obrir un període de reflexió", ha afegit en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, el president gallec ha demanat no anticipar esdeveniments. "Confiem una mica en aquest dirigent polític [Rajoy]", ha emfatitzat, subratllant la idea que les grans majories absolutes les han aconseguit sota el seu mandat. S'ha mostrat convençut, no obstant, que el PP guanyarà les eleccions municipals i autonòmiques el 24 de maig.

Sobre la possibilitat de succeir Rajoy al capdavant del partit, ha dit que ell està en política per "servir" i "ser útil", primer complint els seus compromisos amb Galícia i després amb el cap de l'executiu espanyol. Feijóo ha assenyalat que el 2006 va fer el pas per succeir Manuel Fraga perquè Rajoy ja estava aleshores al capdavant del partit. "Comprendrà que estic aquí per ser útil. En primer lloc per a complir les meves obligacions com a president de Galícia, aquest és el primer de tots els meus compromisos. I en segon lloc, per ser útil al president Rajoy", ha manifestat, quan se li ha preguntat si es veu com a successor.

Ha insistit en el fet que el "motiu principal" pel qual va entrar en política és Rajoy. "Crec en la seva honorabilitat, no només en els últims anys sinó des de sempre. Porta molt de temps en política, ha estat des de regidor a president del govern i això és estar a les verdes i a les madures", ha emfatitzat.

stats