Política 08/05/2015

Felipe González carrega contra Colau per voler convertir Barcelona en "un parc natural"

L'expresident espanyol insta a "ser tolerants" amb les propostes dels nous partits emergents que ell no comparteix

Ara
1 min
L'expresident espanyol Felipe González, aquest divendres al matí a Madrid. EFE

MadridL'expresident del govern espanyol Felipe González ha aprofitat un esmorzar informatiu aquest divendres al matí a Madrid per carregar contra la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, per voler convertir la ciutat en "un parc natural". "No un parc temàtic", ha matisat. Creu que la posició de l'aspirant que, segons el CIS, té més possibilitats de ser la nova alcaldessa de la capital catalana és "psicopolítica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, l'exmandatari espanyol -que ha reivindicat el reformisme enfront del "liquidacionisme"- ha lamentat que, a parer seu, Colau s'oposi a un model turístic d'èxit i que vulgui acabar amb el congrés de telefonia mòbil. Segons ha dit, aquest tipus de propostes "van començar amb la dació en pagament" que, per González, ha de ser l'últim recurs a aplicar. Ell és partidari d'un període de carència de cinc anys en què només es paguin interessos, com si fos una "renda social".

Tot i els retrets, González ha fet una crida a ser "tolerants" amb els nous partits emergents perquè, com que encara no han governat, tenen "marge per dir coses que no s'han de prendre molt en compte".

En contraposició a Colau, ha defensat el discurs del socialista Jaume Collboni, l'únic, diu, que es preocupa dels problemes dels barcelonins en un escenari amb dos blocs -segons el seu punt de vista- cada cop més diferenciats, entre unionistes i sobiranistes. "L'espai del PSC és molt difícil", ha admès, però ha instat el PSOE a no apartar-se d'una reforma federalitzant d'Espanya.

stats