Política 05/09/2014

Felipe González no creu que Jordi Pujol sigui "un corrupte"

L'expresident espanyol va intervenir perquè es reunissin Mariano Rajoy i Artur Mas.

Europa Press
1 min

BarcelonaL'expresident del govern espanyol Felipe González ha assegurat aquest divendres que "mai" ha pensat que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol sigui "un corrupte". Segons diu, encara que li costa creure tot el que està passant al voltant d'aquest cas, afirma que Pujol, a parer seu, està immers en "una operació de cobertura cap als que té a sota", és a dir, els seus fills.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha dit en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press Andalusia i la Fundació Cajasol a Sevilla, on ha mostrat la seva "sorpresa" per la suposada herència de l'expresident català. Ha insistit que quan es van conèixer les primeres notícies va pensar que "era una operació de cobertura". "I encara avui penso que pot ser així, encara que això no treu l'extrema gravetat a l'assumpte i ja veurem el seu desenvolupament", ha afegit.

En aquest context, González ha demanat distingir entre els que són corruptes i els que no: "Si un líder s'ha enriquit i ha aprofitat amb l'exercici de la seva funció, estem davant d'un corrupte. Però estem tractant a tots per igual i això degrada enormement la convivència", ha dit.

González també ha revelat que, "amb discreció", fa "tot el possible" perquè no es produeixi "una fractura" a la societat catalana i que va intervenir entre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Artur Mas, perquè es reunissin. "No sé si vaig tenir alguna influència en això, em sembla que sí", ha afegit després de recordar que la reunió entre tots dos finalment es va produir aquest estiu.

stats