Política 26/09/2012

Fernández Díaz creu que la policia va actuar "magníficament" a les protestes de Madrid

El ministre Ruiz-Gallardón afirma: "Cal escoltar el carrer, però obeir les urnes"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha elogiat aquest dimecres al matí l'actuació de la policia espanyola per frenar les protestes del 25-S davant el Congrés, que aquest dimarts a la nit han acabat amb greus incidents. Segons ha dit, l'operatiu es va fer "magníficament, esplèndidament". No ha fet cap tipus d'autocrítica per les càrregues policials que, segons l'esquerra, van ser "desproporcionades". Segons ha explicat, quan la policia passa a l'acció és perquè "s'hi veu obligada" i, en aquest cas, el detonant –ha dit– va ser un grup de manifestants que pretenia saltar-se el bloqueig per accedir a la cambra baixa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz ha "felicitat" les forces de seguretat de l'Estat, la "professionalitat" amb què van actuar. Ha afirmat que provar de "coaccionar" els diputats quan estan reunits a les Corts espanyoles és "il·legal" i un delicte tipificat al Codi Penal.

El responsable de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, també ha afirmat que la "resposta va ser adequada" davant una "agressió" a les forces de seguretat. Ha afegit que, en democràcia, "cal escoltar el carrer, però obeir les urnes".

stats