Política 05/02/2013

El fiscal vol saber si Correa es va acollir a l'amnistia fiscal

Demana al jutge Ruz que pregunti pels vint imputats a la Gürtel

Efe
1 min

MadridLa Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat al jutge Pablo Ruz, que investiga el cas Gürtel a l'Audiència Nacional, que pregunti a l'Agència Tributària si els vint imputats en aquesta causa per delictes fiscals i suposat finançament irregular del PP s'han acollit a l'anomenada amnistia fiscal, entre ells Francisco Correa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un escrit conegut aquest dimarts, el fiscal demana al jutge que, a la llum que l'imputat Alfonso García Pozuelo (expropietari de Constructora Hispànica) hagi reconegut que es va acollir a la declaració tributària especial, investigui quins altres dels imputats en delicte fiscal en el cas Gürtel hagin pogut fer-ho. Entre aquells sobre qui hauria d'informar, segons el fiscal, l'Agència Tributària, figuren Francisco Correa i Pablo Crespo, principals implicats en la causa i líders de la suposada trama de corrupció.

A la llista figuren també els ex diputats regionals de la Comunitat de Madrid Alberto López Viejo i Alfonso Bosch, tots dos del PP, també sospitosos d'haver rebut pagaments de la trama. Figura a la llista també Jesús Sepúlveda, exalcalde de Pozuelo i exmarit de l'actual ministra de Sanitat, Ana Mato. El jutge ha citat per al pròxim dia 13 a Sepúlveda, a petició del fiscal del cas.

Qui sí va admetre haver-se acollir a l'amnistia és l'extresorer del PP Luis Bárcenas, que va blanquejar 11 milions d'euros l'any passat i va pagar un milió en impostos.

stats