Política 10/01/2011

La Fiscalia creu que es va enaltir el terrorisme a la manifestació de Bilbao per a l'acostament dels presos

La marxa per reclamar canvis a la política penitenciària va ser autoritzada pel jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa Fiscalia de l'Audiència Nacional assegura que durant la marxa es van ensenyar fotografies de presos d'ETA i es van cridar consignes a favor de l'organització terrorista. El jutge Pedraz, que va autoritzar la manifestació, ja va advertir a les forces de seguretat de l'Estat que estiguessin molt pendents que no es produïssin actes d'aquest tipus. Ara el ministeri fiscal demana al jutge que ho investigui.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això ha reclamat que citi a declarar els organitzadors –una plataforma de ciutadans independents– i que reclami informes exhaustius a la Policia, la Guàrdia Civili i l'Ertzaintza. També vol que les televisions que van donar cobertura a l'acte facilitin les seves imatges a l'Audiència Nacional.

Col·lectius com l'Associació de Víctimes del Terrorisme ja havien reclamat que es prohibís perquè ho consideren un acte d'apologia a ETA. El jutge, però, va considerar que no hi havia cap prova objectiva. De fet, aquesta és una marxa a favor de canvis a la política penitenciària que cada any organitzava el col·lectiu de familiars Ertxerat, que aquest any es va adherir a la convocatòria com prop de 4.500 persones més.

La manifestació va tenir lloc dissabte passat a la tarda al centre de Bilbao, a Biscaia, i en un context de clars moviments de fons al si de l'esquerra abertzale que han desembocat en el comunicat que avui fa ETA.

stats