MORT DE FRAGA
Política 08/02/2012

ICV-EUiA vol que el Parlament expressi el seu “desacord” amb els homenatges institucionals a Fraga

Una proposta de resolució del grup ecosocialista que recorda el seu passat franquista vol que la cambra catalana enviï una queixa al govern espanyol i al Congrés

Ara
1 min

BarcelonaJaume Bosch, diputat d'ICV-EUiA, ha presentat aquest dimecres una proposta de resolució per expressar el seu "desacord" amb els homenatges institucionals que Manuel Fraga Iribarne, ex-alt càrrec franquista, ha rebut per part del govern de l’Estat i del Congrés de Diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat ecosocialista hi exposa que l'homenatjat "va exercir importants càrrecs durant la dictadura i va ser coresponsable de l’anul·lació de les llibertats democràtiques i nacionals de Catalunya i de la mort de diversos militants antifranquistes". També afegeix en la seva proposta que "mai va demanar perdó per les seves actuacions durant la dictadura" i per tant no és mereixedor de cap reconeixement institucional. Aquests aspectes fonamentals en la trajectòria de Fraga han sigut obviats a les diverses cerimònies celebrades i, per tant, el grup parlamentari ecosocialista exigeix "com a mínim, condemnar aquesta etapa de la seva biografia".

stats