Política 02/07/2015

Homs, sobre la unitat al 27-S: "Tinc la convicció que s'albira un acord que fa dies no era abastable”

El conseller de la Presidència assegura que en les "darreres hores" hi ha "posicionaments que apunten que la unitat serà possible"

Núria Orriols
2 min
Francesc Homs, al lliurament del Premi 9-N de Moment Zero / ACN

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha fet les primeres declaracions públiques després de la proposta d'Oriol Junqueras –una llista civil sense polítics–. "Tinc la convicció que s'albira un acord que fa dies no era abastable", ha dit Homs en l'acte de lliurament dels premis 9-N, organitzats per l'organització Moment Zero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'asseverar que la unitat "fa la força" i que, a més, és "multiplicadora", ha assegurat que "en les darreres hores" hi ha "posicionaments que per primera vegada apunten que la unitat pot ser possible". Així, ha afegit, "es perfila un acord" que, malgrat que implicarà "sacrificis", serà la "solució bona i guanyadora" el 27-S.

Homs però, no ha fet cap referència explícita als republicans i tampoc a la consulta interna de l'ANC per donar resposta a la proposta que Artur Mas va llançar a Molins de Rei.

Eleccions per substituir el referèndum

El conseller de la Presidència ha reivindicat el caràcter "plebiscitari" de les eleccions del setembre, ja que per a Homs és el "referèndum que no s'ha pogut fer". "No és una altra cosa", ha afirmat. També ha deixat clar que la independència "no és de ningú en concret sinó de tots, i no és per a ningú en concret sinó per a tots".

Finalment, Homs s'ha mostrat convençut que "amb el referent del 9-N i l'experiència d'aquests darrers dies, ens en sortirem". "I ho dic igual que mesos enrere deia que amb el 9-N ens en sortiríem", ha sentenciat.

Els guardonats dels premis 9-N han estat els periodistes Vicent Partal i Pere Martí pels llibres que van escriure relacionats amb el procés participatiu: 'Desclassificat: 9N' i 'Escac a l'Estat', respectivament.

stats