DEBAT INDEPENDENTISTA
Política 10/02/2011

Josep Huguet substituirà Joan Ridao a la presidència de la la Fundació Josep Irla

L'executiva d'ERC va aprovar dilluns incorporar Huguet al Patronat de la fundació, pas previ al seu nomenament com a president. El lloc havia de ser per a Ernest Benach abans de la patacada del 28-N

Núria Martínez
1 min
Josep Huguet i Xavier Crespo, en un acte de 2010. Foto: ACN

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'exconseller reublicà Josep Huguet serà nomenat els pròxims dies president de la Fundació Josep Irla, vinculada a ERC. Huguet substituirà el secretari general d'ERC, Joan Ridao, al capdavant de la fundació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiva nacional del partit va nomenar dilluns l'exconseller com a membre del patronat de la fundació. Aquest era el pas previ preceptiu a la seva designació com a president. Fonts d'ERC consultades per l'Ara.cat han explicat que està previst que l'exconseller prengui el relleu a Joan Ridao al capdavant de la Irla de forma imminent, probablement en la pròxima reunió de l'executiva del partit. De fet, les mateixes fonts han avançat que Huguet -un dels principals ideòlegs de l'ERC que ha estat al Govern- ja presidirà la fundació en un acte previst pel dia 19 amb exmembres republicans del Govern en què el partit vol visualitzar la seva intenció de fer oposició aprofitant l'experiència adquirida en el seu pas per l'Executiu català.

El president d'ERC, Joan Puigcercós, s'havia compromès a cedir la presidència de la Irla a l'expresident del Parlament, Ernest Benach. La promesa s'emmarcava en l'acord a què va arribar amb membres de l'anomenat sector 'carodista' per incorporar-los a l'executiva del partit, el juny del 2009. La patacada electoral del 28-N i la renúncia de Benach a seguir a la primera línia de la politica catalana i a la presidència de la Irla, però, van fer variar els plans inicials de la cúpula republicana.

stats