VIA CATALANA
Política 27/08/2013

Avancem es desmarca de Navarro i dóna llibertat als seus membres per anar a la Via Catalana

Fabian Mohedano aposta perquè "cadascú decideixi lliurement en família, amb amics o amb altres membres del moviment" si assisteix o no a la cadena humana i defensa que correspon a l'ANC escollir-ne el lema

Europa Press
2 min
Pere Navarro amb el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, a l'últim congrés del partit.

BarcelonaEl corrent crític del PSC Avancem donarà llibertat als seus membres per assistir o no a la cadena humana de la Diada, i no fixarà cap consigna interna sobre la 'Via catalana cap a la independència'. Ho ha explicat el membre del col·lectiu i dirigent del PSC Fabian Mohedano en un apunt al seu blog recollit per Europa Press: "No debatrem si hi anem o no. Que cadascú ho decideixi lliurement en família, amb amics o amb altres membres del moviment". Mohedano argumenta que l'objectiu del corrent és propiciar una aliança catalana de progrés social i polític, per la qual cosa veu innecessari "dedicar esforços per buscar posicionaments que semblen estèrils i esgotadors".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Avancem obre així la porta que alguns dels seus membres assisteixin a la Via Catalana, desmarcant-se de la posició del partit, que rebutja acudir a la iniciativa perquè la veu nítidament independentista. Mohedano ha defensat que correspon als organitzadors de la cadena fixar el lema i "animar el màxim de gent a participar-hi", i ha advertit que pronunciar-se en contra podria produir un efecte contrari i animar a la participació.

En al·lusió a CiU i també al seu propi partit, ha demanat que se centrin a fer que l'electorat i la seva militància puguin votar en una consulta d'autodeterminació, i no en "predeterminar el resultat" d'aquesta consulta.

L'altre corrent intern del partit, Agrupament Socialista, debatrà en una reunió aquest dijous si va a la cadena humana que organitza l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Malgrat les noves friccions que han sorgit aquesta setmana a les files del partit que lidera Pere Navarro, cap dels crítics ha decidit ara com ara desmarcar-se de la direcció i assistir a la Via Catalana.

stats