CRISI AL PSC
Política 16/12/2013

ERC veu "antic i retrògrad" que el PSC pugui expulsar un crític per assistir al seu míting

Oriol Amorós defensa que l'acte d'ERC és més proper al programa electoral dels socialistes que la celebració del 6-D amb la delegada del govern espanyol, el PP i C's

Roger Tugas
2 min
El portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Oriol Amorós / ACN

BarcelonaEl portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Oriol Amorós, ha criticat aquest dilluns que el PSC pugui expulsar el crític i dirigent d'Avancem Fabián Mohedano per assistir a l'acte dels republicans de dissabte. "Em sembla un plantejament antic i retrògrad", ha afirmat Amorós en roda de premsa, i ha defensat que "tots els partits haurien de tenir un funcionament democràtic exemplar". Ha afegit, igualment, que a l'acte hi havia "entre 250 i 300 persones convidades que no implica que estiguin a favor del que diu ERC", que no hi havia "cap logo" i que l'únic membre del partit que va intervenir va ser el seu president, Oriol Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Amorós ha recordat que en el seu acte "es va defensar el dret a decidir i la democràcia, com incloïa el programa electoral del PSC". "Està més lluny del programa anar a l'acte de la delegada del govern espanyol, amb una trajectòria democràtica poc pulcra, amb partits contraris al dret a decidir", ha apuntat, en referència a la celebració del 6 de desembre, dia de la Constitució, a la qual va assistir el primer secretari del PSC, Pere Navarro, juntament amb María de los Llanos de Luna, el PP i C's.

Socialdemocràcia sense consulta

El dirigent d'ERC ha fet també una crida a "aquelles forces de tradició catalanista que sempre s'han mostrat a favor de l'autogovern" –en referència al PSC– a donar suport a la consulta, i ha recordat que aquest 2013 el govern espanyol ha reduït les transferències a la Generalitat tot i que hi recapta més impostos –com ja va avançar l'ARA–, la llei de seguretat ciutadana, la llei Wert, l'informe CORA sobre tancament d'organismes autonòmics, la reforma del món local, la llei d'unitat de mercat o el tancament de Canal 9. "En aquest context, no fer res és permetre que l'estat espanyol continuï laminant l'autogovern", ha afirmat, i s'ha preguntat: "Es pot ser socialdemòcrata sense tenir recursos per fer polítiques socials?".

stats