RELLEU AL PAÍS VALENCIÀ
Política 24/07/2011

El nou president valencià vol que TV3 torni al País Valencià, però en responsabilitza l'Estat

En una entrevista a 'Levante', Alberto Fabra manté, però, les condicions de Camps: L'Estat ha de concedir al País Valencià un segon múltiplex per fer efectiva la reciprocitat TV3-Canal9

Redacció
1 min

BarcelonaEl popular Alberto Fabra va aprovar una moció a favor de TV3 al País Valencià quan Francisco Camps va promoure l'apagada. Llavors era alcalde de Castelló, i va ser de les poques veus del PP que públicament van mostrar el desacord amb l'apagada. Dimarts que ve serà investit president del País Valencià, en substitució del dimitit Camps, que serà jutjat pel cas dels vestits que suposadament li van regalar empreses de la trama Gürtel a canvi de favor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A dos dies de la investidura, Fabra ha declarat que vol que TV3 es vegi al País Valencià i Canal 9 a Catalunya. En una entrevista al diari LevanteLevante, però, responsabilitza el govern de l'Estat del fet que la reciprocitat no s'hagi fet efectiva. “Ha de ser en igualtat de condicions. Aquí (País Valencià) falta un múltiplex per igualar-nos al que hi ha a Catalunya, i el Ministeri en té la clau”.

De fet, aquest és el discurs que havia articulat Camps, amb la diferència que hi afegeix: “El que no pot ser és que al segle XXI, que amb un ordinador es pot veure la televisió des de qualsevol lloc del món, no es pugui veure la que és a 20 quilòmetres de distància per una qüestió formal. Totes les comunitats han de tenir les mateixes condicions i després signar contractes de reciprocitat. I per això lluitaré. Vull que TV3 es vegi aquí i Canal 9, a Catalunya”.

stats