Política 23/02/2012

Fabra destitueix dos alts càrrecs per presumpte frau en subvencions

El president de la Generalitat Valenciana destituirà aquest dijous el director general de Cooperació, Josep Maria Felip, i el subsecretari de Sanitat, Alexandre Catalá, per un cas de presumpte frau en subvencions i malversació de fons públics

Efe
1 min

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, destituirà avui dijous el director general de Cooperació, Josep Maria Felip, i el subsecretari de Sanitat, Alexandre Catalá, pel cas de presumpte frau en la concessió de subvencions i malversació de fons públics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Felip ha estat detingut per la Policia Nacional per aquests càrrecs i pel de falsedat documental, mentre que Catalá, que va ser sotssecretari de la conselleria de Solidaritat i Ciutadania quan van succeir els fets que s'investiguen, està imputat.

Fabra ha explicat en una roda de premsa que diverses persones vinculades a diverses ONG també estan detingudes per aquest cas i que la Generalitat s'ha personat en el procés.

"No donarem peu que ningú interpreti res més que no sigui la transparència, honestedat i honradesa de totes les persones que estan en aquest govern", ha recalcat el president de la Generalitat, que ha subratllat la disposició a col·laborar amb la justícia per part de l'administració que dirigeix.

Preguntat pel conseller de Solidaritat sobre quan es van concedir les subvencions que s'investiguen, Rafael Blasco –actual portaveu del PP a les Corts Valencianes– ha assegurat: "No a arribaré més enllà del que ja he dit, tindré una resposta inequívoca amb les persones imputades a disposició de la Justícia i quedaran fora del Govern".

stats