EL SUCCESSOR DE CAMPS
Política 20/05/2012

Fabra es fa fort amb un discurs contra la corrupció

Alberto Fabra va revalidar ahir el càrrec de president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana amb el 81,3% dels vots dels compromissaris. La lluita contra la corrupció serà el seu repte.

Salvador Almenar
2 min
Alberto Fabra saluda l'alcaldessa de València, Rita Barberà, al congrés del PP.

ALACANTL'exalcalde de Castelló va mesurar per primera vegada el suport real dels afiliats, atès que el seu accés al càrrec va ser per designació directa després de la dimissió de Francisco Camps el juliol del 2011. I el seu primer examen el va aprovar, encara que no amb excel·lent. Alberto Fabra era l'únic candidat a la presidència del partit en el 13è Congrés regional del PP valencià i encara així no va aconseguir obtenir el suport de la pràctica totalitat dels militants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'enfrontament amb el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, per l'elecció de Serafín Castellano com a número dos del partit, va disminuir el vot favorable a Fabra. Rus controla bona part de la província i molts dels seus seguidors van secundar la seva iniciativa de votar en blanc i així rebaixar el percentatge de suport al nou president. Malgrat que el president de la Generalitat valenciana surt sens dubte reforçat d'aquest congrés, no ha aconseguit el lligam de totes les famílies del partit. Dues dades en donen mostra. El 2008 Francisco Camps va obtenir el 98% dels vots i el 2004, amb l'enfrontament amb Eduardo Zaplana en el seu punt àlgid, la seva elecció es va saldar amb el sí del 78% dels compromissaris; només tres punts menys dels que ahir va obtenir Fabra.

Amb el seu discurs, Fabra va voler marcar un punt i a part respecte de la gestió de l'expresident Camps. Tant és així que no el va anomenar ni una sola vegada. La seva intervenció es va basar en l'exigència de més transparència, rigor i exemplaritat. La rotunditat de les seves paraules obligaran Fabra en un futur a mostrar-se inflexible amb els casos de corrupció que esquitxen el partit i les institucions del País Valencià si no vol ser equiparat amb el seu antecessor i la permissivitat que van caracteritzar el govern de Camps durant els últims anys. Fabra va recordar al plenari que "cadascú és responsable de si mateix, però tots ho som de la reputació, de l'honestedat i de l'honorabilitat del Partit Popular".

Crida a la unitat

Malgrat els petits desacords entre els sectors del PP valencià, Fabra va assegurar que "comptarà amb tots els que li vulguin fer costat", en una clara al·lusió a un Alfonso Rus que el mirava des de la seva butaca amb un semblant seriós i desafiant.

En el terreny econòmic, Fabra va subratllar que vol un PP unit "que faci front al pitjor moment que ha conegut la democràcia" i va animar tots els militants a "estar en tots els racons, al costat de tots els que sofreixen a casa seva en silenci". Així mateix va assegurar que el PP és l'únic partit que pot garantir el futur del País Valencià en un moment en què, segons va reconèixer de manera sorprenent el mateix president, "els fonaments de l'estat del benestar estan en risc".

stats