Política 21/02/2012

Fabra: "Poden haver-hi protestes, però en cap cas han de ser violentes"

El president valencià demana que es rebaixi el to violent de les manifestacions i s'eviti l'efecte crida

Efe
1 min

ValènciaEl president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, fa una crida a rebaixar el to violent de les manifestacions estudiantils a la ciutat de València, que des de dimecres passat han causat una vintena de ferits i 25 detinguts. Fabra reconeix que "estem en uns moments complicats" i cal prendre "mesures concretes que generaran protestes", però "en cap cas han de ser violentes", conclou.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la Cope recollides per Efe, Fabra ha dit que "estem en un Estat de Dret, que permet manifestar-se", però ha subratllat que aquest dret s'ha d'exercir "sempre dins d'un ordre". "Es pot manifestar el desacord, però no pot ser amb violència", ha reblat.

"Ja fa tres dies que a València no s'està respectant aquest dret a la manifestació pacífica i tranquil·la en què es pugui reivindicar, sinó que s'estan buscant altres coses, i hem d'acabar amb aquest posicionament per evitar que es produeixi un efecte crida que en aquest moment no podem consentir ", ha afegit Fabra.

Preguntat pel rerefons polític que hi pot haver darrere de les protestes estudiantils, Fabra ha recordat "el suport majoritari al PP" a les últimes eleccions, uns resultats que els ciutadans van fer possibles "perquè es prenguin reformes i es faci el que no s'ha fet en aquest país durant vuit anys". "El PP ha pres més mesures i ha presentat més reformes que en vuit anys el PSOE, i això és el que alguns no els agrada ", ha subrallat Fabra.

El president valencià també ha lamentat la "croada mediàtica" contra el País València "els últims mesos i setmanes".

stats