POLÍTICA
Política 27/07/2012

Fabra anuncia una retallada de l'autogovern valencià

El president de la Generalitat Valenciana pensa "redimensionar" les institucions estatutàries

Salvador Almenar
1 min
El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va clausurar ahir el congrés provincial del PP  de València, que va reescollir Alfonso Rus com a president provincial.

BarcelonaLa Generalitat Valenciana, governada pel PP, es retallarà ella mateixa l'autogovern, sense necessitat d'intervencions externes més enllà del rescat. El president valencià, Alberto Farbra, ha anunciat aquest divendres un "redimensionament" de les institucions estatutàries, és a dir, una rebaixa de l'autogovern. Entre les institucions que pensa retallar, Fabra ha citat en roda de premsa la Sindicatura de Comptes, la de Greuges, el Consell Jurídic Consultiu (que integren, entre d'altres, l'expresident Francisco Camps), l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Consell Econòmic i Social i el Consell de la Cultura Valenciana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una setmana després que anunciés el rescat de les finances valencianes, Fabra ha argumentat la decisió basant-se en el fet que, a criteri seu, la ciutadania reclama que els ajustaments que ha de suportar es reflecteixin en les institucions. El president valencià ha assegurat que obrirà una roda de contactes amb els grups polítics valencians per acordar les retallades, que, això sí, podrà executar en solitari amb la majoria absoluta que té a les Corts.

stats