EL CONGRÉS DEL PP
Política 21/05/2012

Fabra s'espolsa la responsabilitat del desprestigi de la corrupció

El PP valencià viu envoltat de casos de corrupció que encara estan en mans de la justícia. Però el seu president creu que el desprestigi de la política és degut a l'ús que en fa l'oposició d'aquests casos.

Salvador Almenar
2 min
Alberto Fabra va rebre la visita del president del Govern Balear, José Ramón Bauzà, en el congrés del PP valencià.

ALACANTNi la corrupció, ni el malbaratament de diners públics, ni la greu crisi econòmica que viu el País Valencià. Els responsables del seu desprestigi són els partits de l'oposició que no han dubtat a criticar-la "si així en treien profit". Segons el president del PP valencià, Alberto Fabra, "els partits que embruten el nom de la Comunitat Valenciana no mereixen liderar aquesta societat" i per això va presentar el seu partit com l'únic que pot "aixecar una comunitat lliure d'estigmes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el discurs de clausura del congrés que el partit ha celebrat aquest cap de setmana a Alacant, Fabra va tornar a entonar el lema que tan bons resultats els ha donat durant els últims anys. Va reivindicar la valencianitat del PP i va defensar que són "l'únic partit que representa els interessos dels valencians", i, sense nomenar-ho, va carregar durament contra Compromís quan va condemnar "els partits que volen llevar als valencians la seva potestat per ser espanyols, que no mereixen aquesta terra".

La gran croada

La intervenció d'Alberto Fabra es va convertir en quasi una arenga als militants, a qui va demanar "treballar cada minut pels ciutadans". Després de l'ampli catàleg de retallades que el president de la Generalitat Valenciana ha hagut d'aprovar per reduir el dèficit, Fabra sap que aconseguir revalidar la confiança dels ciutadans no serà "un camí fàcil ni amb dies de glòria" i, amb un llenguatge bèl·lic, va encoratjar els 142.000 afiliats del PP valencià a participar en la "gran croada" que aconsegueixi "capgirar" la situació. Fabra va transmetre als centenars de càrrecs públics que omplien l'auditori la missió per als pròxims anys, però el full de ruta amb els detalls de com aconseguir-ho no el va revelar.

Tot i el menyspreu que va suposar que Mariano Rajoy no enviés a cap membre del govern espanyol, Alberto Fabra li va reiterar la seva lleialtat: "Sols escoltarem la veu dels valencians abans que la seva", va dir, alhora que va assegurar que seran "els primers a donar un cop de mà" quan faci falta. La contundència que va demostrar en dir aquestes paraules es va diluir una mica quan va afirmar que, tanmateix, reivindicarà el que és just per als valencians. Es referia als mateixos ítems que els populars valencians ja reclamaven al govern socialista, però ara amb menys virulència. "El que necessitem és un finançament just, un repartiment equitatiu de l'aigua, un suport sense fissures a la nostra cultura, i una aposta per les nostres infraestructures, pel nostre corredor mediterrani", va dir segons abans d'acabar la intervenció.

El capítol d'autocrítica es va limitar a una petició de ser més honestos i exemplars. Finalment, els populars van preferir no escometre amb profunditat un debat sobre les mesures que caldria adoptar en cas d'imputació amb l'objectiu de no molestar els nombrosos càrrecs que encara tenen causes pendents. Aquest punt Alberto Fabra el va solucionar amb unes disculpes pels errors que el PP pugui haver comès en 17 anys de govern i assegurant que "si ens equivoquem, demanarem disculpes, rectificarem, i aprendrem molt dels nostres errors".

Al matí, l'únic dirigent arribat de Génova, Esteban González Pons, va reconèixer que el partit podia haver fet malament alguna cosa. I va ser l'únic que es va referir a Francisco Camps en dir que "potser" el partit podria "haver vigilat millor el que havia de vigilar".

stats