Política 20/02/2018

Fachin: "Gabriel és a Suïssa per intentar que milions de persones votessin, la infanta Cristina per intentar robar milions"

El PSC insta la diputada de la CUP a assumir les seves responsabilitats

Ara
2 min
Fachin: "Gabriel és a Suïssa perquè milions de persones votessin, la infanta Cristina per intentar robar milions"

BarcelonaL'ex secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha defensat avui la decisió de la diputada de la CUP, Anna Gabriel, de no anar a declarar al Tribunal Suprem. Al seu compte de Twitter, el màxim dirigent de Som Alternativa ha afirmat que "Anna Gabriel és a Suïssa després d'intentar que milions puguin votar. La Infanta Cristina és a Suïssa després d'intentar robar milions. La premsa de la banca us dirà que el perill és Anna. Rebel·leu-vos".

Per la seva banda, el líder de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha lamentat Gabriel "es trobi en aquesta situació i hagi d'estar lluny de casa seva". "Políticament", considera que el fet confirma "que vivim una situació política i social absolutament extraordinària". Amb tot, Domènech ha evitat valorar l'estratègia de defensa de Gabriel. "Cada cop és més clar que aquells que tenim la responsabilitat de la representació pública i política hem de tenir clar que som en una situació gravíssima i això comporta la recomposició d'aquest país", ha sentenciat.

El senador del PDECat Josep Lluís Cleries ha assegurat avui que el seu partit respecta l'estratègia de la dirigent de la CUP Anna Gabriel. Així ho ha manifestat Cleries en declaracions als mitjans davant la seu del Suprem, on ha acudit per donar el suport del seu partit a l'expresident de la Generalitat Artur Mas i a l'expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) Neus Lloveras, que declaren avui.

Cleries ha assegurat que el seu partit no té res a dir sobre la decisió de Gabriel, ja que cadascú pot preparar la seva defensa "de la forma que consideri més oportuna" i també s'ha mostrat convençut que això no perjudicarà la defensa dels altres imputats pel Procés. El que ha de fer la justícia és veure el que ha fet cadascú i res més", ha dit, i ha instat que s'analitzi "el paper que va tenir cadascú" en el Procés perquè "si un ve o no ve són coses diferents", ha conclòs. En qualsevol cas, ha manifestat la seva convicció que tothom acusat per aquest Procés ha d'estar en llibertat, ja que ara el que s'hauria de fer és abordar el problema "en una taula política i no judicial".

La diputada d'ERC Esther Capella també s'hi ha referit des del Suprem: "Això és una gran causa política contra l'independentisme i totes les estratègies són vàlides per demostrar-ho", ha anotat sobre la decisió de Gabriel de quedar-se a Suïssa. "Tothom té dret a defensar-se de totes les maneres possibles", afegeix. La diputada republicana ha reconegut que no sap si això pot perjudicar la defensa dels encausats que han acudit davant del jutge.

Una lectura ben diferent és la que ha fet el secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, que com ja va anotar ahir considera que Gabriel hauria de respondre davant la justícia. "Tothom ha de fer front a les seves responsabilitats, l'Anna Gabriel també", ha escrit al seu compte de Twitter.

L'exdiputat de Ciutadans, Jordi Cañas, ha ironitzat sobre la decisió adoptada per Gabriel i ha tunejat una estelada canviant l'estrella per la creu de la bandera helvètica.

stats