Política 08/07/2017

Fachin: "No em sento desautoritzat, només tenim una discrepància"

Segons el secretari general de Podem Catalunya, "em molestarien les paraules d'Iglesias i Echenique si no reconeguessin la potestat que tenim per prendre les nostres decisions"

A.s.
1 min
El secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin.

BarcelonaPodem i Podem Catalunya no pensen el mateix sobre el referèndum de l'1 d'octubre. Ahir els dos líders ho van fer palès, i avui Albano Dante Fachin ha assegurat que no se sent "desautoritzat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No em molesta el que diuen Iglesias i Echenique. Em molestaria si no es reconegués la potestat que tenim per prendre les nostres decisions. Més que desautoritzat sento que hi ha una discrepància, i una discrepància en una formació plurinacional és bo", així ho ha dit el secretari general de Podem Catalunya en una entrevista a RAC1.

"Pensem coses similars al que diu Pablo Iglesias, que no entenem aquest referèndum com el que necessita Catalunya, però amb una diferència, que la majoria de la nostra gent sí que considera que cal participar i no s'ha de girar l'esquena a la mobilització", afirma Fachin, que afegeix: "És veritat que és possible que sigui el referèndum que Catalunya necessita, però si no ho és, és per culpa del PP. No hi pot haver equidistàncies en aquest tema".

No som independentistes

"La immensa majoria de la gent que s'ha pronunciat en els cercles diu que vol participar, i la majoria és gent que votarà que 'no' perquè el seu projecte no és la independència. Però també és gent que al seu ADN hi diu: quan hi ha una urna, es participa".

I què vol dir 'mobilitzar-se' per a Podem si no consideren la consulta vinculant? "Mobilitzar-se l'1-O és llevar-se i anar a votar si hi ha urnes. I si no n'hi ha, manifestar-se per demostrar que és intolerable que no es pugui votar".

stats