Fachin votarà 'no' al referèndum però crida a participar-hi "massivament"

El líder de Podem a Catalunya, que creu que "una altra construcció de l'estat espanyol és possible", es mostra convençut que Xavier Domènech i Ada Colau aniran a les urnes

El líder de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachin, ha cridat aquest dilluns a participar "massivament" al referèndum anunciat per a l'1 d'octubre, i ha avançat que ell votarà 'no' a la independència. En una entrevista de TV3 ha argumentat que l'1-O és una mobilització necessària per reivindicar el dret a vot davant l'immobilisme del govern central, però ha afegit que votarà en contra de l'estat propi perquè creu "que una altra construcció de l'estat espanyol és possible".

"El problema no és el 'sí' o el 'no', sinó poder dir al PP que podem votar", i per això Podem farà campanya a favor de la participació en la consulta de l'1-O, ha dit Fachin. Aquesta decisió és contrària a la que en el conjunt de l'Estat defensen Podem i el seu líder, Pablo Iglesias, que ha cridat a no participar en l'1-O. Fachin ha dit que amb Pablo Iglesias comparteix que l'1-O no és el referèndum desitjable per a Catalunya, però ha insistit que "les decisions catalanes es prenen aquí".

Sobre la decisió dels comuns de donar suport a la participació però entenent l'1-O com una jornada reivindicativa i no com un referèndum vinculant, Fachin ha dit: " Xavier Domènech, jo i Ada Colau ens trobarem davant les urnes, si n'hi ha". Aquest mateix dilluns, Domènech, líder de Catalunya en Comú, ha admès la seva "plena predisposició" a participar en referèndums, però ha evitat confirmar si també votarà l'1-O.

Més continguts de