Política 10/07/2017

Fachin votarà 'no' al referèndum però crida a participar-hi "massivament"

El líder de Podem a Catalunya, que creu que "una altra construcció de l'estat espanyol és possible", es mostra convençut que Xavier Domènech i Ada Colau aniran a les urnes

Europa Press
1 min
Fachin rebutja acords amb el PDC perquè és “pròxim al PP”

CatalunyaEl líder de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachin, ha cridat aquest dilluns a participar "massivament" al referèndum anunciat per a l'1 d'octubre, i ha avançat que ell votarà 'no' a la independència. En una entrevista de TV3 ha argumentat que l'1-O és una mobilització necessària per reivindicar el dret a vot davant l'immobilisme del govern central, però ha afegit que votarà en contra de l'estat propi perquè creu "que una altra construcció de l'estat espanyol és possible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El problema no és el 'sí' o el 'no', sinó poder dir al PP que podem votar", i per això Podem farà campanya a favor de la participació en la consulta de l'1-O, ha dit Fachin. Aquesta decisió és contrària a la que en el conjunt de l'Estat defensen Podem i el seu líder, Pablo Iglesias, que ha cridat a no participar en l'1-O. Fachin ha dit que amb Pablo Iglesias comparteix que l'1-O no és el referèndum desitjable per a Catalunya, però ha insistit que "les decisions catalanes es prenen aquí".

Sobre la decisió dels comuns de donar suport a la participació però entenent l'1-O com una jornada reivindicativa i no com un referèndum vinculant, Fachin ha dit: "Xavier Domènech, jo i Ada Colau ens trobarem davant les urnes, si n'hi ha". Aquest mateix dilluns, Domènech, líder de Catalunya en Comú, ha admès la seva "plena predisposició" a participar en referèndums, però ha evitat confirmar si també votarà l'1-O.

stats