POLÍTICA
Política 18/04/2012

El Govern “dóna per bones” les disculpes del rei i el PSC reclama una rectificació profunda

Jaume Collboni qüestiona si un president de república hauria dimitit per un cas com el de Botswana

Agències
1 min

BarcelonaEl portaveu del govern català, Francesc Homs, ha cridat a "donar per bones" les disculpes del rei aquest dimecres després que aquest hagi demanat perdó en sortir de l'habitació de l'hospital en el qual ha estat ingressat després de fracturar-se el maluc per una caiguda a Botswana, on participava en una cacera. Contràriament, el portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha publicat a través del seu Twitter que no veu "suficients les disculpes i cal una rectificació profunda".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quan es cometen errors, s'han de saber reconèixer, i demanar perdó forma part de la idea de conducta exemplar que va defensar el rei –en el seu missatge de Nit de Nadal–", ha subratllat Homs en una entrevista a Ràdio 4-RNE. I ha afegit: “Si vam dir que –el viatge– era un error i ara demana disculpes, faríem bé tots de donar-lo per bo".

D'altra banda, el portaveu del PSC ha celebrat que hagi arribat la "fi del tabú" sobre la casa reial i la monarquia, i ha qüestionat si, en un cas semblant al del rei, "un president republicà hauria dimitit pel que ha succeït en els darrers mesos".

stats