Política 13/09/2015

Feijóo compara CDC amb el peronisme argentí: "Volen controlar les institucions de Catalunya sempre"

El president gallec fa campanya amb Camacho a l'agrupació cultural gallega Saudade

Efe
1 min
El candidat del PP García Albiol, entre els presidents autonòmics de Galícia, Alberto Núñez Feijoo, i de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes / ARA

BarcelonaEl president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha alertat aquest diumenge sobre la divisió que està causant a la societat catalana el procés sobiranista i ha comparat els dirigents de CDC amb els del peronisme argentí, perquè "només volen controlar sempre les institucions". Durant una visita a l'agrupació cultural gallega Saudade de Barcelona, acompanyat per la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, Feijóo ha sostingut que els polítics han de "gestionar els problemes de la gent, no les sensibilitats, no poden imposar els seus sentiments, han de tenir algun principi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Conec els de CiU, ara per separat, i perquè els conec em sorprèn quan veig que estan a la mateixa llista tots aquells que es van desqualificar entre ells durant 25 anys. Aquí algú està prenent el pèl. El que volen és controlar les institucions de Catalunya sempre, com passa a l'Argentina, on el peronisme guanya sempre", ha explicat.

A l'Argentina, aquest sistema "és un sistema de poder i aquí em fa la sensació que estem constituint un peronisme que sempre és un sistema de poder", ha apuntat Feijóo. Segons el seu parer, "això és una gran història que es munten alguns per seguir on van ser sempre, al poder, res més" i ha recordat que durant anys CiU ha pactat tant amb el PSOE com amb el PP. "Governaven a Catalunya i pactaven a Madrid", ha emfatitzat.

stats