POLÍTICA
Política 06/05/2013

Feijóo veu raonable que les comunitats autònomes qüestionin el límit de dèficit de l'1,2%

El president gallec reconeix l'esforç del Govern en la contenció però li recrimina que plantegi "dividir una nació tan petita com Espanya"

Ara / Acn
1 min

BarcelonEl president de Galícia, el popular Alberto Núñez Feijóo, ha reconegut que és raonable qüestionar el repartiment del dèficit establert pel govern espanyol i el límit fixat per a les autonomies de l'1,2%. En un dinar-col·loqui al fòrum 'Barcelona Tribuna', Feijóo ha afirmat que els presidents autonòmics han de debatre si és lògic aquest límit. Tot i això, ha defensat que, un cop decidit el repartiment amb l'administració de l'Estat, les autonomies hagin de complir uns objectius basats en "criteris objectius i comuns". Feijóo ha reconegut l'esforç del Govern en la contenció del dèficit però li ha recriminat que plantegi dividir "una nació tan petita com Espanya", cosa que considera una discussió "del passat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mentre algunes comunitats del PP demanen un repartiment del dèficit igualitari entre totes les autonomies –com és el cas d'Extremadura, Castella i Lleó o Madrid– i altres prefereixen un repartiment asimètric –com Múrcia, País Valencià o Balears–, el president gallec manté una posició intermèdia sobre el tema i moderada a les files populars.

stats