CAP AL 20-N
Política 10/11/2011

Feijóo proclama que el PP "farà un govern sense sigles"

El president gallec demana des de Viladecans el vot dels socialistes i nacionalistes catalans desencantats per fer fort el PP de la perifèria al Congrés

Sara González
1 min

ViladecansEl president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha demanat avui des de Viladecans els vots dels socialistes i els nacionalistes catalans desencantats. "Intentarem fer un govern sense sigles", ha assegurat el dirigent gallec, que ha fet una crida a fer forts els populars de Galícia i Catalunya al Congrés per poder fer una "Espanya millor" des d'una "visió perifèrica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Feijóo ha retret els socialistes que ni tan sols "nomenin" a José Luis Rodríguez Zapatero i ha afirmat que si Felipe González parla tant és "per tapar" Zapatero. El president gallec ha retret al PSOE que digui que la intenció del PP és aplicar el copagament sanitari. "A cas hi ha un copagament major que el de treballar dos anys gratis i no poder-se jubilar als 65 anys?", ha etzibat.

El candidat del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, ha reivindicat el seu partit com l'opció que millor defensa l'Espanya "una i diversa" i l'autogovern de Catalunya, fet que queda demostrat en què governen a la majoria de comunitats autònomes, entre elles Galícia, comunitat històrica, i són claus per la governabilitat de Catalunya.

Jorge Fernández ha plantejat el proper 20-N com un referèndum, ara que estan "de moda a Catalunya", per decidir si es vol continuïtat o canvi. "Hi ha solució a la crisi, com també la vam tenir el 1996", ha dit recordant els governs de José María Aznar.

stats