Política 18/03/2012

Felipe González: "Políticament, és més convenient que Otegi sigui fora de la presó que a dins"

L'expresident espanyol, entrevistat a 'Salvados', nega amb rotunditat haver tingut res a veure amb els GAL. Admet, però, que "és obvi" que li dol menys "la mort d'un etarra que la d'una persona innocent"

Ara
2 min

Barcelona"Crec que seria més convenient que Otegi fos fora que no que sigui a dins, però això és una valoració política. Els jutges en principi no haurien de fer valoracions polítiques, cosa que a vegades passa amb freqüència." Aquest és el punt de vista de Felipe González, que creu que en l'actual situació es pot dir que "ha acabat la violència d'ETA", més que ETA en si. Ho ha explicat en una entrevista de Jordi Évole a 'Salvados', emesa aquest diumenge a la nit a La Sexta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la mateixa conversa, s'ha ratificat en la seva afirmació rotunda de sempre sobre els GAL, dels quals ha tornat a dir que ni els va organitzar ni els va autoritzar, com ja va dir en una tensa entrevista amb Iñaki Gabilondo que Évole ha recuperat per fer-n'hi veure un fragment durant el programa emès avui. González sí que ha admès que considera que José Barrionuevo i Rafael Vera van ser "injustament condemnats", i ha reconegut els seus sentiments sobre les morts d'un i altre bàndol en el conflicte basc: "Si em pregunta si prefereixo que mori un etarra que un guàrdia civil o un taxista o una persona al carrer... Home, a un no se'l posa mai en aquesta situació, però és obvi que em dol menys la mort d'un etarra que la d'una persona innocent", ha dit.

I de la mateixa manera que ha considerat que Barrionuevo i Vera van ser "injustament condemnats", també creu que ho ha estat el jutge Baltasar Garzón. "No crec que hagi prevaricat pel que diuen que ha prevaricat", ha dit. I ha negat ser "enemic" de Garzón, malgrat que el magistrat va ser qui més va burxar en el cas dels GAL que va portar a la condemna de Barrionuevo i Vera després del seu pas, breu, per la política en les files del PSOE.

stats