Política 25/08/2019

Joan Carles I evoluciona "satisfactòriament" després de l'operació de cor

L'excap de l'Estat es mantindrà en la unitat de cures intensives de l'hospital madrileny

Europa Press / Efe
2 min
El rei Joan Carles I, amb el rei Felip VI, en una imatge recent

MadridL'operació de cor a què es va sotmetre el rei emèrit Joan Carles I ahir dissabte a l'hospital Quirón Salut-Madrid es va produir "sense incidències", segons l'informe mèdic emès per l'Hospital Universitari Quirónsalud a Pozuelo de Alarcón (Madrid), i aquest diumenge el matí el mateix centre ha confirmat que l'excap de l'Estat evoluciona "satisfactòriament". De moment, es mantindrà en la unitat de cures intensives de l'hospital madrileny.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El pacient està despert, amb situació neurològica normal, respirant espontàniament sense suport ventilatori i amb mínim suport vasoactiu", ha informat la directora gerent de la clínica, Lucía Alonso. A més, ha afegit que el rei Joan Carles s'ha aixecat i ha començat a ingerir aliments i que presenta "bon estat d'ànim". El proper informe mèdic es facilitarà demà dilluns a les 12.

En concret, a Joan Carles se li han implantat 3 bypass aortocoronarios, durant una operació que va durar diverses hores i que va concloure poc abans de les 15.00 hores. "Com és habitual en aquest tipus de procediments el pacient ha passat a la Unitat de Control Intensiu per al seu seguiment postquirúrgic", va afirmar ahir dissabte Lucía Alonso, directora gerent de l'hospital. La intervenció va ser realitzada pel cap de servei de Cirurgia Cardíaca de l'hospital, Alberto Forteza, qui és alhora cap del servei de Cirurgia Cardiovascular de l'Hospital Porta de Ferro de Majadahonda, a Madrid.

Visita del monarca: "Ha anat tot bé"

Els reis Felip VI i Leticia han visitat l'excap de l'Estat aquest diumenge a la tarda, assegurant que "tot havia anat bé". La dona de Joan Carles I, Sofia, també s'ha atansat a l'hospital madrileny el migdia.

El rei Felip VI i la reina emèrita Sofia ja van acudir també dissabte el matí al centre hospitalari per conèixer l'evolució de l'operació. El monarca i la seva mare van arribar a l'Hospital Universitari Quirónsalut Madrid de Pozuelo d'Alarcón (Madrid) en un vehicle conduït pel mateix cap de l'Estat. "Acabem d'arribar. No en sabem res", va assenyalar Felip VI als mitjans de comunicació que s'esperaven a les portes de l'hospital. Minuts més tard, després de poder visitar l'exmonarca, Felip VI es dirigia als mateixos periodistes per comunicar que havia "anat tot bé".

Aquesta operació és la número 17 que se li practica a Joan Carles I al llarg de la seva vida, moltes de les quals han sigut de caràcter traumatològic. En la darrera, se li va extirpar de manera preventiva una lesió cutània a la cara per sobreexposició al sol.

stats