CONGRÉS CDC
Política 24/03/2012

Felip Puig: "Convergència ha de fer de Catalunya un país normal a Europa"

Qui va ser secretari general adjunt fins al 2011 arrenca aplaudiments encesos després d'un discurs de fons clarament sobiranista

Oriol March
1 min

Reus"La feina de CDC ha de ser fer de Catalunya un país normal a Europa". La frase és de Felip Puig i forma part d'un discurs que ha estat, juntament amb el d'ahir de Jordi Pujol, el més aplaudit del congrés convergent. Puig, que va ocupar la secretaria general adjunta del partit fins al 2011, pocs mesos després de ser nomenat conseller d'Interior, ha volgut recordar que l'any 1974 CDC ja parla de "plenitud nacional" per al país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un parlament amb cert regust a comiat -deixa de tenir responsabilitats executives al partit en ser membre nat de l'executiva-, Puig s'ha emocionat en el tram final, especialment a l'hora de donar les gràcies a la militància. Una militància que, en tots els congressos del partit, sempre li ha donat un altíssim percentatge de suport. "Gràcies a vosaltres hem salvat el partit, i ara hem de salvar el país", ha proclamat el conseller d'Interior.

Tot i centrar el seu discurs en la part orgànica, Puig també ha tingut espai per insistir en què CDC no és "el partit de retallades", sinó que és el primer interessat en preservar l'estat del benestar.

stats