Política 16/08/2012

Puig: "Rajoy, Montoro i Cospedal són una fàbrica d'independentistes"

El conseller d'Interior difereix de la vicepresidenta i troba que manifestar-se en la Diada a favor de la independència no anirà en detriment de la reivindicació del pacte fiscal

Efe
2 min
El conseller d'Interior, Felip Puig

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat avui que el president del govern, Mariano Rajoy, el ministre Cristóbal Montoro i la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, són una "fàbrica d'independentistes". Felip Puig ha assegurat en roda de premsa que aquest extrem s'evidenciarà en la pròxima diada de l'Onze de Setembre, amb un clamor a favor del sobiranisme i el pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent nacionalista considera que manifestar-se en la Diada a favor de la independència no anirà en detriment de la reivindicació del pacte fiscal, ja que està convençut que les dues propostes demostren la "voluntat indestructible de ser" dels catalans. En aquest sentit, el conseller, que sempre ha fet gala del seu independentisme, ha vaticinat que durant la Diada sortiran molts catalans al carrer per reclamar la independència de Catalunya. "Esclar que sí, què es pensen? Però si només fa falta escoltar Montoro, Cospedal i Rajoy per veure que són una fàbrica d'independentistes", ha asseverat.

Puig ha indicat que el full de ruta del govern català i del país és l'obtenció del pacte fiscal, ja que així s'ha acordat al Parlament, encara que ha afirmat que aquest projecte es pot "conciliar" amb la voluntat sobiranista de cada vegada més catalans. En aquest sentit, ha apuntat que darrere del pacte fiscal hi ha una disjuntiva: o s'aprova com a mostra d'entesa d'Espanya amb Catalunya o si no cada vegada hi haurà més independentistes.

També el conseller s'ha allunyat de les veus del nacionalisme català que propugnen que en la Diada d'aquest any es concentrin els esforços a defensar el pacte fiscal, en detriment de la independència, per no dividir forces. Segons Puig, que surtin milers de catalans al carrer a defensar "la voluntat de ser" dóna força a qualsevol de les dues reivindicacions, ja que les dues van en la mateixa línia. "La Diada és una gran oportunitat per expressar-se a favor del pacte fiscal i de la independència".

stats