Política
Política 09/08/2011

Felip Puig: “Si em multen per portar el CAT a la meva moto presentaré un recurs”

El conseller d'Interior ha argumentat que no es planteja posar el distintiu català al cotxe oficial perquè no vol “instrumentalitzar un vehicle que forma part de tot el poble”

Redacció
2 min
El conseller d'Interior, Felip Puig, aquest dimecres al Parlament / ACN

BarcelonaEl conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, ha dit que mai l'han multat per portar el CAT a la seva moto particular, però no ha vacil·lat a assegurar que si mai l'hi posessin presentaria “un recurs”. A la vegada, ha argumentat que no s'ha platejat col·locar el distintiu català en el seu cotxe oficial perquè no trobaria adequat “instrumentalitzar un vehicle que forma part de tot el poble”, però ha reblat que des de la conselleria d'Interior i el cos dels Mossos d'Esquadra “no és una prioritat perseguir l'ús del CAT”, i ha defensat que no suposa “una interferència en la interpretació i la identificació de la matrícula”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista al Món a Rac 1, el conseller s'ha referit als conflictes entre turistes –majoritàriament francesos i italians– i policia a Lloret de Mar i ha lamentat “la tendència a l'alça de posar en dubte el concepte d'autoritat, bé per gresca o bé per descontentament social”. Puig ha dit que s'ha reforçat la vigilància i la presència policial a la població de la Costa Brava però ha assegurat que, passat l'estiu, caldrà reflexionar sobre els horaris d'oci nocturn i el tipus de turisme que es vol per “preservar la imatge” d'algunes poblacions catalanes.

Prenent com a referència els aldarulls que estan afectant els carrers de Londres, el titular d'Interior ha assegurat que qualsevol societat occidental “està sotmesa a una sèrie de tensions que poden aflorar en qualsevol moment”, per expressar un cert “descontentament amb la precarietat actual”, però ha afegit que a Catalunya “estem preparats per fer-hi front” i evitar una possible “espiral de violència”. Puig ha volgut incidir en la necessitat de fer complir les normatives i ha assegurat que, més enllà de la situació de precarietat i crisi econòmica actual, s'estan patint les conseqüències d'una “imatge excessiva de paradís per la transgressió” transmesa els darrers anys.

Puig també s'ha mostrat contundent a l'hora d'assegurar que s'han de perseguir les persones que passen per alt les ordenances municipals que alerten de perills, fent referència als casos de persones ofegades a les platges catalanes aquest estiu. El conseller ha dit que s'ha de fer més accessible la informació de precaució als ciutadans però, paral·lelament, també ha assegurat que les persones que se saltin els advertiments s'han de fer càrrec dels “costos dels serveis públics de salvament”.

stats