NOU GOVERN
Política 17/02/2011

Felip Puig i Irene Rigau afronten el Parlament

Els consellers d'Interior i Ensenyament compareixen davant dels diputats de les comissions sectorials respectives per donar explicacions sobre la orientació de la seva acció de govern. Hi arriben en plena polèmica per la retirada dels 80km/h i la retallada en els pressupostos escolars

Redacció
1 min

BarcelonaLa retirada del límit de 80 km/h als accessos de Barcelona i la congelació de la digitalització de les aules seran els dos grans esculls dels consellers d'Interior i Ensenyament. Aquest dijous és el torn de Felip Puig i Irene Rigau de comparèixer davant de les comissions sectorials respectives al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots dos hi arriben en plena polèmica. L'un, per la retirada, accidentada i criticada, del límit dels 80 km/h als accessos de Barcelona. Una mesura que era una promesa electoral però que s'ha executat enmig de tensions i amb problemes visibles, pels matisos que el mateix Govern s'ha vist obligat a incloure en els seus plans i per l'anticicló que els va forçar a reactivar el límit dels 80, a causa de la contaminació, el dia del primer intent d'anul·lar la mesura implantada per ICV amb el tripartit.

Pel que fa a Rigau, la retallada de pressupostos anunciada per al seu departament ha provocat una reacció social especialment visible perquè toca dos punts claus: la cronificació dels barracons en moltes escoles i la congelació del pla 1x1 de digitalització de les aules, una mesura impulsada pel socialista Ernest Maragall que va ser criticada per la precipitació però que semblava irrenunciable. La seva suspensió ha provocat divisió d'opinions al carrer i entre els mestres, però és segur que l'oposició abordarà el tema amb duresa, ja que les retallades afecten molts altres aspectes de l'acció de la conselleria.

stats