CONSELL EXECUTIU
Política 04/06/2013

Felip Puig destaca que les dades de l'atur de Catalunya són millors que les de la mitjana espanyola

Assegura que el Govern només està disposat a parlar de 'minijobs' si no impliquen precarietat i sous per sota dels mínims interprofessionals

O. March / S. González
2 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Felip Puig, ha destacat que les dades de reducció de l'atur que s'han experimentat a Catalunya aquest mes de maig són millors que les de la mitjana espanyola. Catalunya ha experimentat una reducció de registrats a l'atur d'un 2,3% (14.800 menys) respecte el mes d'abril, mentre que la dada global a Espanya ha estat de l'1,98%. "La disminució sostinguda del volum d'aturats ens fa ser prudentment optimistes", ha assegurat Puig, qui ha subratllat que, tot i que el mes de maig és "tradicionalment positiu" en aquest àmbit, és el "segon millor mes de maig" dels darrers 12 anys. Malgrat tot, ha recordat que hi ha 11.000 aturats més que fa un any i que la situació segueix sent "dramàtica i d'emergència nacional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller ha afirmat que encara caldrà esperar uns mesos per veure si es toca sostre en la xifra d'aturats i es comença a remuntar. Tot i això, ha posat de manifest que comencen a haver-hi algunes dades positives, com ara que hi ha 6.850 joves menors de 25 anys menys a l'atur. A més, ha subratllat que on sí s'ha tocat sostre és en la demanda d'ocupació, ja que al mes de maig hi han hagut 23.700 persones menys que a l'abril que buscaven feina, mentre que n'hi ha 12.000 menys que fa un any. La disminució d'aquesta xifra respon, segons el conseller, a qüestions demogràfiques o de desplaçaments.

Puig també ha alertat que el Govern només està disposat a "estudiar i parlar" dels 'mini jobs' si es tracta de contractes a jornada parcial que comporten desgravacions fiscals però no si aquests s'entenen com a jornades completes amb "més precarietat" i amb un sou per sota del mínim interprofessional. "El que no acceptarem és la pèrdua de dignitat i qualitat del treball mantenint salaris de precarietat amb jornades laborals completes", ha assegurat el conseller.

stats